MEGŐRIZVE A KINCSEKET

A ház felújításának története

A elbűvölő Káli-medence ölelésében fekvő Balatonrendesen talált rá családunk az évek óta elhagyottan álló, kúria jellegű Balaton-parti házra. Szemünk előtt egyszerre elevenedett meg titkos múltja és reményteli jövője. Láttuk azt, hogy az ódon falak hogyan tudják majd új köntösbe öltöztetni az épületet, a régi, poros bútorok hogyan állhatnak készen az újbóli használatra, az elburjánzott növényekkel benőtt portából hogyan lesz ismét rendezett udvar.

A terveket gyors tettek követték: 2016 őszén vette kezdetét a ház felújítása, amely 2017 tavaszától készen áll a vendégek fogadására. A kiváló helyszíni adottságra és a karakteres stílusra alapozva úgy döntöttünk, hogy a házat egy magán lakrészre, valamint egy, a vendégek elszállásolását szolgáló, kétszobás apartmanra osztjuk, a lehető legjobban megőrizve az épület egyedi stílusjegyeit a felújítási munkálatok és az azt követő lakberendezés során.

A több, mint 1000 m2-es telket elvadult fák és bokrok borították, azonban az „erdei lepel” alatt egy szép kert bújt meg, melyet a szorgos kezeknek sikerült előcsalogatniuk. Ma már szebbnél-szebb növények társaságát élvezhetjük, mint például a kerítés mentén magasodó mályvacserjéket. A házhoz közös használatú kültéri terek is tartoznak, úgy mint a szalonnasütő és a grillkert, a kerti pihenő és a veranda, melyek a kikapcsolódás és a pihenés remek színterei.

Tekintsen meg további fotókat a Mályvás apartmanról!

Megnézem őket!